Töötervishoid ja tööohutus on inimestele tavaliselt väga ebameeldiv ja tüütu teema. Keegi sellel teemal rääkida ei taha, veel enam sellega tegeleda. Kuid tegelikult me puutume sellega igapäevaselt kokku ja me isegi alateadlikult tegeleme sellega iga päev. 

Sõna „Töö-„ annab sellele kontekstile tähenduse, et tegemist on tööelu puudutava teemaga. Kuna me viibime suurema osa oma ärkveloleku ajast tööl, siis on väga oluline seal jälgida oma eluviisi ja elustiili. 

Kui räägin klientidega töötervishoiust ja tööohutusest, siis öeldakse, meil on kõik korras ja meil pole midagi ohtlikku. Meil lihtsalt kontoritöötajad või meil puuduvad ohtlikud tegurid, nagu kemikaalid, müra jne. Kuid tegelikult on töötervishoid midagi enamat, kui lihtsalt takistused liikumisteedel, müra ja kemikaalid. Töötervishoiu ja tööohutusega tahame tagada, et töötaja püsiks terve ja selleks me peame lisaks ohutule ja tervissäästvale töökeskkonnale andma teadmisi/võimaldama toiduda tervislikult, teha liikumispause ning hoolitseda oma vaimse tervise eest. 

Töökeskkond on suurepärane koht, kus anda töötajale teadmisi selleks, et elus tervislikumaid valikuid teha. Tööandja peaks sellest huvitatud olema, sest terve ja rõõmus töötaja on produktiivne ning toodab paremaid tulemusi. 

Kuidas seda siis saavutada?

On väga tore näha, et paljud ettevõtted juba korraldavad tervisepäevi, tervisenädalaid, liikumiskuusid jne, kuid paljudel on sellesosas veel pikk tee minna. 

Ma pakun välja kolm komponenti, millega iga ettevõte võiks tegelda. 

  1. Toitumine
  2. Liikumine
  3. Vaimne tervis