Eile ja täna näitasid, et ilmaolud muutuvad järsult ning maad kattis väga libe must jää. On üsna optimistlik loota, et linn ja maaomanikud jõuavad kõikidel teedel koheselt jäätõrjet teha. 

Seega on oluline teada, kuidas käituda, et mitte olla järjekordne kukkumisohver EMOs

  1. Ära kiirusta! Enne siseruumidest või autost õue astudes veendu, et maapind ei oleks libe. Ära torma välja, sest nii võid libeduse avastada alles siis, kui pikali juba oled. Samuti liikudes, liigu aeglaselt ning keskendu kõndimisele. 
  2. Ära hoia käsi taskus või pilku telefonis. Kukkumist aitab vältida ka tasakaalu hoidmine ja selleks on sul vaja pigem hoida käsi laiali. Nii kontrollid oma keha ja selle liikumist paremini. 
  3. Kasuta mingit tuge. Välja minnes hoia kindlasti, kas uksest või käepidemest kinni. Samamoodi saab teatavat tuge ka majaseinast. Seega võimalusel liigu hoone lähedal. Kui võimalik, siis kasuta tugikeppi, nt suusakeppi. 
  4. Liigu murulappidel. Muru peal käia pole küll ilus, aga kui on väga libe, siis murul liikumine on oluliselt ohutum. 
  5. Kui kukud, siis püüa maanduda külje peale. Kui juba jalg libiseb ära ja keha üritab kõigest väest kukkumist vältida, siis mõnikord on ohutum alla anda ja pigem kontrollida, kuidas sa kukud. Kui inimene maandub ette või taha poole, siis tihti peale pannakse käed alla ja sellega on randmeluu või küünarluu murrud tõenäolised. Kui sa suudad ennast maanduma panna külje peale, siis valu saad ikka, aga tõenäosus, et luud jäävad terveks, on suurem. 

Kanna sobivaid jalanõusid. Sellises olukorras tihti muu, kui naelik ei aita, kuid alati on turvalisem liikuda külmal ajal madala jalatsiga, mis toetab ka hüppeliigest, kui kontsa- või platvormsaapaga.